По-добрата половинка в бизнеса с недвижими имоти

Нивото на експертизата при мъжете и жените винаги е била интересна дискусия в различните индустрии. През годините тези дебати претърпяха много промени и днес се намираме в свят, в който буквално няма разлика между силния и нежния пол. Жени са президенти, жени летят в космоса, много мъже готвят професионално (световно известни) и правят козметични процедури. Жените отдавна управляват бизнеси за милиарди, а други дами са звезди в международни бойни организации. И ако тези примери ви звучат…“защо въобще сравнявате тези неща“…значи потвърждаваме тезата, че вече това разделение на експертизата отдавна е мит.

 

Днес ще отделим малко време на дамите в бизнеса с недвижими имоти. Ако трябва да започнем с изречението, с което можем да завършим, то би било: Дамите са по-добри търговци от мъжете. Не, това не е нападка към мъжката част на бизнеса, а данни от множество проучвания правени през години. Но, все пак не e важно кой е по-добър, целта е да погледнем под лупа добавената стойност, която дават жените в бизнеса с имоти.

 

Ще започнем с организационните умения. В нашия бизнес, а и във всеки друг, организирането на деня, седмицата, месеца е от ключов фактор за успеха на един търговец. Прехвърляйки се в личен план (при равни други условия), една майка има много повече домашни ангажименти за организация + допълнителни служебни, в сравнение с мъжете. Това естествено води до по-добре развити организационни умения, повече интуиция при приоритизирането, както и използването на повече системи за оптимизация на времето.

 

Огромно влияние за успешната кариера на един търговец оказва емпатията. Умението ни да слушаме, да разбираме, да се поставяме на мястото на другия е в златните правила на бизнеса. Дамите традиционно са доста по-състрадателни и могат емоционално да изградят връзка с клиента, което да бъде предпоставка за успешен бизнес.

 

Обществена тайна е, че когато става въпрос за семейното гнездо, жените са половинката в семейството, които взимат повечето решения. Жената брокер на недвижими имоти много по-силно може да усети чувството на придобиване на новото жилище. Тя може да вложи Х на брой екстра часове работа (дори и през нощта) за дадени клиенти, само защото са „много симпатични“ и трябва да се нанесат в кратък срок.

 

Факт е, че тази статия може да стартира интересен дебат, но отново, целта е да покажем приноса на дамите за по-добрия имидж на брокерите на недвижими имоти. Това далеч не подценява достойнствата на мъжете в този бизнес, но в навечерието на м. Март, подиумът е за нежния пол.

 

Георги Янков