НЕнамерилите място новини! 64 000 комикса със завета на хан Кубрат бяха раздадени на третокласници в цялата страна

Между новините за развода на Брад Пит и Анджелина Джоли, VIP Brother, разсъблечени девойки по покриви на молове, обичайните бежански проблеми, за които няма ангажирани институции, тихо и кротко започна новата учебна година…твърде тихо и с почти нищо ново в образователната система, освен допълнителна бумащина. Не искаме да бъдем негативни – има достатъчно медии, които да заразяват с негативизъм обществото, а доскоро не искахме и да афишираме името си в благотворителни инициативи, които подкрепяме, защото винаги сме смятали, че стойностните неща излизат наяве без усилие, но не и този път!

На 15 септември всяко дете в трети клас, престъпило прага на българско училище, получи комикс със завета на хан Кубрат “Заедно можем всичко”. Бяха раздадени общо 64 000 комикса, а средствата за тях бяха събирани в продължение на месеци от Фондация Въздигане. Това не влезе в новините на нито една телевизия, не беше публикувано в нито един сайт, не беше важно и за българските вестници, но за нас е важно. За нас има значение, защото вече 12 години “Примо+” е в бизнеса с недвижими имоти и практиката ни е научила, че най-важно е това, което оставяме след себе си – доволни клиенти, стабилни сгради, топли домове, истински приятелства. Hо извън личния бизнес е важно и какво правим за родината си и тези, които идват след нас.

За нас е важно да живеем в спокойна държава, чиито граждани познават корените си и обичат родината си. За нас е важно всяко българско дете да расте със завета на предците си и със светлите примери от нашата богата история. За нас е важно българската история да бъде съхранена и предадена на поколенията. Вярваме, че това е част от пътя към образовано и будно общество, което да промени бъдещето на страната. Дълбоко вярваме,че и Вие искате това за Вас и Вашите деца!

Ние не страдаме от липсата на медийно внимание, на нас са ни достатъчни детските усмивки и дългите опашки, които се извиваха за книжката, но това, което ни липсва, а знаем, че с по-голяма публичност ще го постигнем са съмишленици за каузата.

Ние вярваме, че Вие също като нас искате напук на системата да бъдете достойни българи! Каузата не завършва с този 15 септември, тя сега започва и Вие имата шанса да бъдете част от нея.

Станете част от нас! Последвайте ни на primoplus.bg
Сподели, за да научат повече хора за Добрите хора!