Мамят столичани в повече с менте обяви за имоти

Хора, които са решили да живеят под наем в София, все по-често стават жертва на измамници, заливащи интернет с фалшиви обяви, съобщи в. „Монитор“. В тях те посочват, че отдават много евтино жилище в центъра на града или в по-скъп и комуникативен район. Цените винаги са два пъти под реалните и кандидати за апетитните апартаменти не липсват, показала проверка на вестника.
Почти всеки се съгласява да го наеме, заради което оставя два наема на куп, което прави между 600 и 700 лева. Повечето хора се навиват, тъй като офертата им се струва привлекателна, и броят парите още на момента, за да не ги изпревари друг. Когато идва моментът да се нанасят обаче, установяват, че хазяинът всъщност е само наемател или някой фалшив брокер, които е имал ключ от жилището, за да го показва.
Последният такъв случай е в столичния квартал „Младост 3“, където млада жена завлякла над десет души по тази схема. За измамата дори е сигнализирано в полицията, откъдето разследват мошеничката. Заради липсата но договори обаче престъплението е много трудно да се докаже. От МВР обясниха пред „Монитор“, че случаите стават все повече заради големите и лесни печалби, които се реализират.

Статията е публикувана на www.24chasa.bg.

url: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047531