Какво представляват фалшивите обяви?

Нека да си представим ситуацията, в която отваряме един имотен портал и си харесваме 10 обяви. Като бъдещи наематели, нашата цел е да отидем на максимален брой огледи от тези 10 харесани. Според Вас колко всъщност ще се осъществят? Поразителният отговор е, че трудно бихме могли да стигнем до 1 или 2 апартамента.  Знаем, че сте шокирани и със сигурност се питате каква е причината за това…

ФАЛШИВИ ОБЯВИ И ОБЯВИ ОТ ЧАСТНИ ЛИЦА – те са навсякъде и много лесно могат да ни примамят, затова трябва да бъдем изключително селективни и прецизни в подбора си.

Стела Михова е брокер с много голям опит в сегмент „наеми“, както и мениджър на екип в Primo+ Недвижими Имоти. Тя ще Ви даде малки подсказки как сами да разпознаете фалшивите обяви

  1. Виждате една страхотна на пръв поглед обява, която е на по-ниска цена от очакваното. Звъните, но никой не Ви отговаря. Получавате обратно обаждане след дни или седмица с обяснението, че тя вече не е валидна и могат да Ви предложат нещо подобно дори и по – добро. НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ! Защото в крайна сметка ще Ви заведат в апартамент, който е на светлинни години от обещаното и разочарованието Ви ще бъде на лице.

 

  1. Снимките на жилищата са от изключително значение. Можем да наблюдаваме 2 ситуации:

 

  • Първа – нищо не се разбира от снимката! Снимана е просто една стена или друг детайл и липсва всякаква информация.
  • Втора – супер лъскави снимки, лъхащи на лукс, направо като по Ваша поръчка, странно перфектни и на доста ниска цена. Съвет – просто ги подминете, ако не искате влезете в поредната схема.

 

  1. Описанието също е много важно. Не се хващайте за имот, който е представен с няколко думи или пише нещо примамливо с главни букви последвани от многоточия и всякакви подобни. Това със сигурност не е бъдещият Ви дом.

 

  1. Ако обявата е от публикувана от фирма, проверете дали има точен адрес. Само „гр. София“ или даден квартал не са достатъчна информация. Необходимо е да можете да ги намерите на място, ако ли не – пазете се.

Фалшивите обяви са част от ежедневието на всеки, който търси имот под наем в гр. София. Надяваме се, че съветите на Стела ще помогнат на много хора да си спестят време, нерви и пари. Ако имате нужда от допълнителна информация или съдействие, не се колебайте да ни потърсите.