Инвестирането в имоти не е за всеки!

Здравейте, Бъдещи инвеститори,

В рамките на няколко кратки абзаца ще Ви запознаем с ТРИ важни аспекта, на които трябва да обърнете внимание ако планирате инвестиции в имоти.

 

  1. Изисква се знание и смелост, тъй като има огромна разлика межди това да си купиш собствено жилище и да инвестираш в имот. Мислиш си „О, аз ще инвестирам“ и след няколко години си стоиш само с намеренията. А това е голям и сложен процес, който се базира на определени формули и правила.

 

  1. Отнема много време и енергия – ремонти, нерви, трудности, първа сделка, втора сделка, търсене на адвокати, несериозни наематели и така до безкрай. Особено колоритни са моментите, в които наемателят ти се обади в 2 часа през нощта с оплакването, че има теч в тоалетната. Това автоматично значи, че ти си човекът, който трябва да се занимава с цялата бъркотия.

 

  1. Влияе се от демографски, социални и икономическа фактори – Да си представим, че населението намалява, дали цените ще продължат да се вдигат? Хмм, със сигурност не.

Има една икономическа теория на Пол Круман, който има Нобелова награда за икономика. И тя гласи, че има ядро и периферия с действащи сили помежду им. Първоначално ни хрумва, че ядрото привлича към себе си, което е напълно вярно, но и в един момент започва да отблъсква.

 

Ако жилищата в София са скъпи за Вашите възможности, няма ли да предпочетете друг голям град с по-евтин имот, който да не Ви обременява финансово?! Инвестицията в малък град не е добра идея, защото демографските фактори оказват огромно влияние освен ако не търсим бизнес, обвързан с туризъм.

Вземете под внимание изброените дотук проблеми и трудности преди да инвестирате в имот. Помислете внимателно над всички аспекти, консултирайте се с правилните професионалисти и вземете оптималното и удовлетворяващо решение.