Дани Бояджиева за ролята на майка и брокер на сцената на баланса

Тя е откритие на PRIMO+. Oт година и половина e в eкипа и в професията брокер. Има щастливо семейство: дъщеричка на 4 години, съпруг, който днес има рожден ден и малко бебе, което носи хубавото име Белослава и точно днес става на 1 месец.

За Дани сме писали и преди, може да си припомните материала, но днес темата е балансът личен-професионален живот, ролите на съпруга, майка и професионалист, човешкото в професията и непрекъснатия опит да покажем, че зад апартамента, който харесахте за дом или пък искате да отдадете, стои преди всичко човек.

Преди да попаднеш в PRIMO+ си била в сферата на био маркетинга, година и половина по-късно, намираш ли някаква промяна в себе си?

Станах доста по-организирана и отдадена на това, с което се захващам. Започнах да довършвам нещата. Станах по-дисциплинирана и целеустремена. С резултатите, които постигам започнах да вярвам в себе си и да се чувствам по-полезна. Всеки ден се уча от грешките си и от опита на колегите си, и вървя устремено напред. Развивам отношения, а с тях неминуемо усъвършенствам и себе си. Практиката е невероятен учител и добър приятел, ако съумееш да растеш и да се развиваш от всичко, което ти носи реалният опит: и провали, и победи.

Как успяваш да съчетаеш личния и професионалния живот?

Все още се уча. Имам страхотни ментори и колеги, които ме насочват как да планирам и приоритизирам. Вярвам, че щастливите хора са успешни професионалисти, но не винаги успехите в бизнеса носят лично щастие.

Старая се в ежедневието ми да има добър баланс между лични и служебни задачи. Най-хубавото в професията брокер е, че колкото и динамична да е тя, ако сме добре организирани, можем да съчетаем както личните, така и служебните ангажименти.

Това ми дава увереност,  че успявам и в двете,  и ме кара да се чувствам пълноценна. Вече разказвам на всички колко подходяща е тази професия за независим млад човек, който иска да има и здраво семейство и успешна кариера, свързана с много контакти, динамика и развитие.

Какво ти дава ролята на майка за ролята на брокер и обратното?

Дава ми свободата и спокойствието да съм себе си във всичките ми прояви. Ролята на майка ми дава  възможността да уча от децата  си всеки ден и да прилагам наученото в професията си, защото тя изисква изключително премерено и разбиращо отношение, и грижа към клиента, също като към детето. От друга страна, взаимоотношенията с хората и психологията на личността са все неща, които са ми интересни и изследвам чрез работата си. С една дума щастлива съм, защото всичките ми роли са в хармония и работят една за друга, а аз самата давам най-доброто и ставам по-добрата версия на себе си.

С какво тази професия е подходяща за майки?

Дава възможности за гъвкавост и баланс между работата и семейството. Ако детето ти се разболее винаги можеш да си останеш вкъщи и да планираш деня, така  че да работиш когато татко му се прибере. Малко професии позволяват това. Другото хубаво е, че можеш да взимаш детето си с теб в офиса или на огледи. На него му е забавно и интересно, а колегите се радват и се забавляват.

Как може една майка да е успешна в професията?

Като ѝ се наслади максимално и се учи всеки ден. Тази професия, както и всички други са като децата, трябва да я обгрижваш, да й даваш от времето си и любовта си, да си отдаден към нея, да си търпелив и тя ще ти се отблагодари подобаващо. Дори и да отнеме време, пак много си заслужава.

Коя е най-голямата полза, която виждаш в професията си и екипа, с който работиш?

На първо място, нещо много важно за мен е, че семейството ми много ме подкрепя в тази много динамична работа. Без тях едва ли щях да се справя. Чувствам се щастлива и удовлетворена. Постоянно получавам нови знания и така мога непрекъснато да се развивам. Това ме кара да се чувствам по-полезна за моите клиенти, за моите близки, а и за мен самата.

В PRIMO+ открих и „другата“, по-добра страна на нещата във всяко отношение. Открих, че мога и умея да правя точно това, а и че ми доставя удоволствие. Разбрах още, че има истински брокери, хора, които с опита и знанията си наистина са полезни, за да  спестят време, нерви, пари в един така важен момент като намирането на точния имот и точните хора.

Не на последно място, мога да си позволя да участвам равностойно в осигуряването на децата си, да планирам и разраствам семейството си и да се развивам като професионалист.

Какво пожелаваш на себе си и на всички майки, които искат да се реализират в професията „брокер на недвижими имоти“?

На себе си пожелавам здраве и повече смелост. А на всички майки бих казала да си дадат шанс и да опитат, ако усещат тази професия като своя правилен избор. Нека не забравят, че по пътя си не са сами. Пожелавам им да намерят своето място и своите хора, да вярват силно в себе си и във възможността да бъдат успешни професионалисти, и майки едновременно. Не е лесно, но е възможно. Вземете живота си в свои ръце. Бъдете себе си и се развивайте постоянно!