Аня Дончева: Екипът с когото работиш може да промени мнението ти за целия бранш

Въпросите задава: Таня Хаджиева (старши Примо-консултант)

Здравей, Ани. Разкажи ни как попадна в PRIMO+?

Започнах обучението си в групата през юли 2017 г. После имах един период, в който се колебаех дали ще се справя. Активно заработих средата на септември. Тогава вече бях по-уверена и се пречупих да работя заедно с екипа, което много ми помогна.

Какво те накара да станеш брокер на недвижими имоти точно в PRIMO+?

Исках да променя нещо в живота си. Това, което правех до тогава не ми беше достатъчно и не ме удовлетворяваше. Мечтаех си най-вече да работя в екип, където всички си помагат и работата е удоволствие. Мислех си, че такова нещо не може да се намери и че го има само по филмите. Обмислях дълго какво искам да правя и нямах ни най малка идея, че ще работя в тази сфера.

Честно казано, преди да попадна в PRIMO+ нямах положително отношение към брокерите, но познавах Маруся Евтимова и Жоро Стефанов и страшно много ги харесвах като хора. Те всъщност промениха мнението ми за брокерите като за хора, които работят професионално и човешки, а не са просто печелбари. Впоследствие разбрах, че PRIMO+ разширява екипа си и че има възможност да се обуча и започна работа. Все още се колебаех дали това е нещото, което искам да правя, но понеже от моя опит знам, че е по-важно с кого работиш от това какво точно работиш, реших да се присъединя към eкипа и да се науча да съм професионалист като тях.

Какво ти носи най-голямо удовлетворение? Коя е причината да си харесваш работата?

Носи ми невероятно удовлетворение да виждам резултатите от работата ми, да виждам ежедневно доволни хора, на които съм помогнала да намерят дом или да отдадат по-бързо, за да спазят сроковете за започване на нова работа в друг град или държава, да виждам наемодатели и наематели, които се харесват и имат доверие едни на друг. Ако трябва да обобщя, усещането, че съм полезна е това което най-много харесвам в работата си.

Кога разбра, че си „добра“ в това, което правиш?

Още не съм „добра“. Имам още много да работя, за да постигна достатъчно добро ниво, но се уча и следвам препоръките на всички колеги тук. Няма човек в PRIMO+, който да не ми е помогнал по някакъв начин, дори с едно простичко „Здравей“ или „Как си?“

Какво те усмихва и те радва в ежедневната ти работа?

В 99% от контактите ми хората веднага забелязват огромната разлика от това, което прави PRIMO+ спрямо всички останали брокери. Стандартите, по които работим винаги правят много силно позитивно впечатление на клиентите и с всяка една среща придобивам увереност, че наистина правя нещо различно и стойностно, което променя мнението за целия сектор. Още преди да дойда тук, в сайта прочетох, че PRIMO+ се бори за еволюция в брокерския бранш. Хората наистина го забелязват и оценяват, а на мен това много ми харесва, защото ме кара да работя за мащабна кауза.

По какво си приличаш и пасваш с останалите в екипа?

Общата цел и визия, която имаме всички за начина на работа. Почти всеки един човек, с който се срещам ми казва, че досега не е срещал брокер, който да работи така професионално и компетентно и в същото време да разбира и човешката страна на нещата. Просто хората виждат ясно, че си различен, а това радва и поражда доверие.

В заключение, какво прави PRIMO+ твоето място?

Ще ви отговоря като цитирам един любим мой монолог на Джоко Росич:

“И когато ке дойде време да избираш со кого да вървиш заедно, ей тогава да си помислиш, какви хора искаш ти да имаш до себе си. Искай такива дето ще ти казват всичко. И хубавото. И лошото. И доброто. И кривиците. Защото ако искаш да имаш край тебе такива, дето ще правят след тебе каквото ти си правил, такива дето ти като кимнеш с глава и те ще кимнат… Ехейй, че ако е така за какво са ти? Ако е така, тя и сянката ти прави същото. Като искаш някой да повтаря по тебе, ходи си сам, със сянката си. Като искаш дружина, ей тогава намери хора, дето няма да гледат в тебе, ами да гледат във същата посока!”