Аквапарк Възраждане – София

Строежът започна през месец януари и трябва да приключи до края на годината. Предвежда се Аквапаркът да започне да се използва от лятото на 2020 г.

На 4 януари „Софийски имоти“ е подписало договор с „Калистратов груп“ за изграждане на съоръжението, което ще се намира в новата част на парк „Възраждане“, срокът за изпълнение е 342 дни.

Според проекта малко над 18 дка от новата част, с която ще бъде разширен паркът, ще е обособена като паркова зона с широко открито пространство със 130 пейки, 2 чешми с минерална вода, 37 кошчета за боклук и богато озеленяване.

На останалата площ от около 6670 кв.м ще има аквапарк с 5 открити басейна – развлекателен, с дълбочина 140 см, детски – с дълбочина 60 см, още един детски басейн с пързалки и дълбочина 15 см, бебешки и хидромасажен басейни, обслужваща го сграда със заведение за бързо хранене, закрит басейн и SPA център с минерална вода от находището „Баталова воденица“. Предвидено е да има две водни пързалки с по 1 улей и една с три улея за спускане.

Пързалки, които не са водни, пък ще тръгват от покрива на 3-етажна сграда, в която ще има СПА център, закусвалня и съблекални. Там ще има и подземен басейн, който е с размери 25 на 15м и 6 коридора. Той ще може да се използва и за тренировки на плувци. В SPA зоната ще има солна стая, парна баня, инфрачервена и финландска сауна, шоково ведро, зона за релакс, както и стаи за масажи. Водният атракцион ще има капацитет 500 души.

Предвидени са 5 площадки за отдих с различна големина, включително 40 шезлонга в тревните площи. Тези площадки ще бъдат разположени в периферията в близост до второстепенните подходи, встрани от главните и по-натоварени алеи. На най-голямата площадка ще се запази съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 м.

През 2016 г. именно „Калистратов груп“ заедно със „СК-13 Пътстрой“ изгради първите 52 дка от парк „Възраждане“, включващи сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и др.