Наръчник на наемателя

Наръчник на наемателя: стъпка по стъпка към успешна сделка.

Примо-консултантът може да е безценен съветник в този процес, разполагайки с опит и информация за пазара. Вашият личен брокер може да Ви ориентира за предлагането, цените и до колко очаквания Ви са реалистични. В противен случай рискувате да се лутате между десетки оферти, които не отговарят на Вашите изисквания и имат скрити дефекти.

Ние възприемаме търсенето на квартира като отговорен и важен процес. При нас няма фалшиви обяви, некоректни цени и измамни брокери. При нас има приятелско отношение, професионален подход и уважение към клиента от най-високо ниво. Ако работите с Примо-консултант Вие ще спестите време, нерви и пари, като оставите цялата работа на нас. Наемете личен брокер, който да защитава Вашите интереси и да работи във Ваша полза.

Примо-консултантът веднага може да забележи нередности и неудобства, които да бъдат отразени при представяне на офертата Ви. Така Вие намалявате риска от изненади в имота и плащате за това, което получавате.

Вашият личен брокер от Примо плюс може да Ви посъветва за най-добрата пазарна цена, да подготви професионално предложението и да води преговорите ефективно с другата страна. По тази начин Вие ще имате “нечестно” предимство пред други кандидати, защото често за един имот има няколко желаещи.

Ако разчитате на Примо-консултант, Вие ще получите професионално подготвен договор за наем, който защитава Вашите интереси. Подготвен съвместно с юридическия ни отдел, този договор ще Ви осигури спокойствие и защита. Не подценявайте тази част от процеса: има много капани и детайли, за които не подозирате, и могат да Ви костват много неприятности и средства.

  1. Определете ясно и точно какво желаете. Колкото по-добре се подготвите, толкова повече време и нерви ще спестите. Отговорете си на следните въпроси:
    • Какъв имот искам да наема? Уточнете нуждите си за помещения, брой спални, разпределение, квадратура, изложение, етаж и други.
    • В кой квартал искам да живея? Преценете на какви критерии трябва да отговаря бъдещият Ви дом – местонахождение, транспортни връзки, инфраструктура, магазини, близост до определени обекти – месторабота, университет, училище, детска градина, парк и други.
    • Колко мога да плащам? Направете си сметка, колко може да отделяте за новата си квартира. Разходите не е само за наем, но и за режийни като ток, вода, отопление, поддръжка, такси към входа и други. Важно е да съобразите Вашите изисквания със състоянието на пазара. Много често наемателите имат очаквания, които не се покриват с реалността, заради грешна информация или липса на такава.
    • Как искам да изглежда отвътре? Опишете, на какво държите в имота: обзаведен или необзаведен; какви мебели и уреди да има; състояние; отопление; изглед и други.
    • Имам ли специални изисквания? Какво е задължително в списъка Ви: затворен комплекс, охрана, СОТ, гараж, паркомясто или друго?
    • Отбележете всичко друго, което смятате за важно.
  2. Регистрирайте се в в сайта на Примо плюс , във фейсбук страницата ни или на тел.: 0888 11 88 68. Всеки ден ние имаме нови предложения за наем, а Вие имате възможността да научите първи!
  3. Огледи. След като сте селектирали офертите, независимо дали Вие сте ги намерили или сте разчитали на Вашия Примо-консултант, е време за оглед на място. Сравнете списъка си от т.1 и това, което предлага тази оферта. Обърнете внимание на всички детайли и задайте своите въпроси на брокера, за да получите необходимата информация. Проверете състоянието на мебели, уреди, баня и тоалетна, подови настилки, стени, врати и други. В случай, че забележите нередност, сигнализирайте на брокера си.
  4. Оферта. Ако това е “Вашият дом”, то е време за следващата стъпка. Представете Вашето предложение към наемодателя. То трябва да включва цена, дати за нансяне, срок на договора, условия за ползване и други.
  5. Договор. Задължително регламентирайте уговорките си с наемодателя в писмен вид. Изгответе договор за наем, който да включва данни за наемодателя, имота, условия за ползване, цена, срок на прекратяване, заплащане на разходи и такси, неустойки, ремонти и други. Не забравяйте да проверите дали “наемодателят” е собственик на имота или има право да го дава под наем.
  6. Нанасяне. Честито! Вие вече имате нов дом. Уговорете ден и час за нанасяне в жилището, като подготвите и подпишете приемо -предавателен протокол с наемодателя. Ако пропуснете този важен документ, един ден може да бъдете упрекнати от “хазяина” си, че нещо липсва, счупено е или дължите повече за режийни разходи.

Примо-консултантът знае как да подготви такъв протокол и да опише всичко необходимо, за да бъдат защитени вашите интереси и да не станете жертва на некоректни наемодатели. Наред с това, ще получите съдействие по всички въпроси за безпроблемно нанасяне в новия си дом.