Честито софиянци: започват новия лъч на метрото от утре!

Строителството на новия трети лъч на метрото, който трябва да свърже кварталите „Хаджи Димитир“, „Овча купел“ и „Горна Баня“, започва утре. Това съобщи на официална пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус“.

Тя уточни, че със сигурност ще има затруднения с трафика и помоли хората, които могат, да избягват шофирането в центъра на града.

Първо започва изграждането на седем нови метростанции, част от тях са „Малък градски театър зад канала“, Орлов мост, „Патриарх Евтимий“ и „Красно село“.

„Първият етап включва 8 метро станции, като 8 –мата се търгува и за това от утре започва строителството на първите седем”, обясни Фандъкова. „След три години и половина София със сигурност ще има нови 12 километра метро, което ще свързва районите на София, “Горна Баня”, “Овча купел”, и централна градска част с „Хаджи Димитър”, обясни тя.

Очакванията са общо половин милион души в София да започнат да използват метрото и така с откриването му да се спестят около 90 000 тона вредни емисии, които дишат столичани.

„През юли предстои и пускането на новата метростанция на ул. „Сребърна” и предстои още 25 000 души да се качат на метрото с пускането й”, уточни

В по две ленти ще бъде организирането на движението в повечето участъци, където ще започне подготовката за строителството и снегопочистващите машини няма да имат проблем да преминават.

„Затруднения в предвижването наистина ще има. Хората, които ще могат да избягват движението през центъра ще им бъдем благодарни, ако го направят”, призова градоначалникът.

 

Статията е публикувана на www.dama.bg

http://dama.bg//article/chestito-sofiiantsi-zapochvat-noviia-luch-na-metroto-ot-utre/9522/